Saturday, February 15, 2014

Menikmati Senja Di Pantai Tanjung Aru

Salam hujung minggu semua... Semoga ceria..happy2 bersama keluarga dihujung minggu ini..^_^

Seperti yang saya janjikan di entry saya di sini, saya kongsikan gambar-gambar pemandangan senja di Pantai Tanjung  Aru dengan korang. Selepas beli buku di Harris 1borneo hari itu, kami sekeluarga ke sini. Satu family bersantai-santai sambil menkmati pemandangan senja yang indah di Pantai Tanjung Aru. Pantai yang sentiasa dipenuhi pengunjung di hujung minggu. Tempat ini terletak kira-kira 6 kilometer dari pusat bandar, Kota Kinabalu. Kalau korang datang Sabah jangan lupa datang sini...^_~

Ok lah..Jom layan pemandangan senja yang indah di Pantai Tanjung Aru bawah ini.

Menikmati Senja Di Pantai Tanjung Aru
Menikmati senja sambil makan jagung manis

Menikmati Senja Di Pantai Tanjung Aru
Matahari semakin turun
Pada waktu ini ramai pengunjung tidak melepaskan peluang mengambil gambar senja yang indah ini. Terang dan jelas. Tiada awan menutupi cahaya senja itu. Dan saya pun juga tidak ketinggalan walau hanya mengsnap gambar dengan menggunakan handphone. Beraksi macam jer pro hehehe..

Menikmati Senja Di Pantai Tanjung Aru
Dan semakin tenggelam..
Menikmati Senja Di Pantai Tanjung Aru
Dan tenggelam ..
Menikmati Senja Di Pantai Tanjung Aru
Dan hilang dipandangan mata...

Macam laju jer matahari tu tenggelam..Masa ini pengunjung yang mengambil gambar dekat pantai mula berlalu dari situ. Kami juga turut sama berlalu meninggalkan Pantai Tanjung Aru. Perut mula bergendang-gendang. Beli jagung mansi tadi pun tidak banyak. Si Hero bongsu yang melompat kegirangan semasa di pantai tadi, mula kata lapar..


23 comments :

  1. Replies
    1. Silakan tumpang hehe..yup cantikkan ^_^

      Delete
  2. cantiknya mama..kita cukup suka tengok sunset kat pantai..so romantik..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti Raudz ni seorg yg romantik hehe..

      Delete
  3. Mama...sangat cantik semua gambar2 ni! Terpegun melihatnya. Mama ambillah satu dan buat header...mesti menyerikan lagi blog ni.

    p/s: Masjid baru yang cantik tu dekat sini ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq BM..buat header nanti sy fikirkan hehe..

      err masjid yang mana satu ye BM..paling dekat masjid dekat round about. dekat dgn Wisma Muis

      Delete
  4. Subhanallah canyiknya pemandangan waktu senja

    ReplyDelete
  5. Pantai Tg Aru memang cantik. Langit senjanya kadang2 menghidangkan awan yang pelbagai warna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu de engineur..tapi sy suka pemandangan kali ini..namak jelas senjanya

      Delete
  6. mmg cantik pemandangan pantai tg Aru ni MR..lama sdh ndak ke sini bah. .:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dtg KK jgn lupa ke sini aTie..bawa family ptg2.trus singgah di Perdana Park..tengok air menari hehe

      Delete
  7. subhanallah..cantik..oo..pantai tg aru di sabah rupanya..glamour tu dlm pantun2:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup Ummi Ain..Pantai Tanjung Aru dekat Sabah..area Kota Kinabalu..dekat jer dgn bandaraya KK

      Delete
  8. Wajib ni pegi sini bah...klu bukan mo tengok sunset, mo beli jagung manisnya....tapi mahal suda bah jagungnya sekarang...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya bah Mia..jagung manis..kacang..yummy sedap hehe..ngam makan panas2 lagi

      Delete
  9. cantiknya pemandangan sunset kt sana.. bila la nk ke borneo. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nina dtg sabah jgn lupa p Tanjung Aru ya..^_^

      Delete
  10. Replies
    1. yup KA..cantik indah pemandangnya kan

      Delete
  11. Cantik sangat snerery dia..pandai Mama Rey tangkap gambar..nampak cantik dan ikut flow je ..

    ReplyDelete

Pounsikou Tambalut
Terima Kasih Sahabat

Sudi Baca Sudi komen....
Komen jangan malu-malu ya...(^_~)

Cerita Lalu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...