Wednesday, April 17, 2013

Wordless Wednesday : Jambatan

sumber G Plus


54 comments :

  1. bahayanya...
    gayat pun ada.. kalau saya, tak sanggup rasanya nak menyeberang sungai dengan jambatan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu sy pun kena fikir dua tiga kali..ataupun tak payah fikir2 lagi sbb mmg tak mau menyeberang ikut jambatan tu hehe

      Delete
  2. wah.. 'jarang'nya la jmbtan..takut nak melangkah..huhu..sanggup redah naik bot/sampan

    ReplyDelete
    Replies
    1. lutu boleh gegar2..goyang2 satu badan..takut terpijak yg jarang tu..

      Delete
  3. seriaunya nak naik jambatan macam ni....

    ReplyDelete
  4. seramnyaaa. jambatan tu macam tak stabil jeaaa... dah la tempat untuk berepijak jarang2 jeaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sungai tu pun nampak dalam..memang menyeramkan..mcmna la keadaan mereka yg melalui jambatan tu stp hari kan

      Delete
  5. Assalamualaikum Mama Rey

    seksanya hidup mereka

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam atuk..:)

      tentu mereka pun risau takut lalu jambatan tu kan..tapi kalau jambatan tu saja laluan yg ada..mmgla terpaksa jg mereka laluinya.

      Delete
  6. Gayatnya kakak upah pun rasanya tak berani nak lalu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lutu jadi lemah longlai bila lalu jambatan ni..dah la gayat..adeh tak berani lah sy nak lalu jmbt ni kakzakie hehe

      Delete
  7. Salam MamaRey, Sungguh mencabar nak menyeberangi jambatan nih!
    Termenung sejenak....bagaimanalah payahnya nanti nak menyeberangi jambatan sirotul mustaqim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalm BM..:)

      yup mmg sgt mencabar..hrmm yg tu lagi mencabar BM..tak dpt dgmbrkn sbnrnya..

      Delete
  8. ish kalau sy mmg xlalu dh jambatan tu...xpandai berenang...huhu..takut jatuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau terpaksa jg lalu jambatan ni kan NoEn..sy akan pakai pelampung utk keselamatan hehe

      Delete
  9. Alamak..takutnye tgk jambatan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi takut kalau nak lalu betul2 kan

      Delete
  10. hoho scary gila jambatan tu.... silap hari bulan, memang mandi terus dalam sungai tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiyaaa..takut la ena..takut mandi terus dlm sungai tu..entah ada apa dlm sungai tu..serammm

      Delete
  11. jambatan..eee gayatny bila dah tua tua nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu masa muda2 pn gayat lalu jambatan apalagi skrg ni...huwaaa mmg gayat habis di buatnya huhu

      Delete
  12. secara jujurnya...sy sanggup naik sampan untuk menyeberanginya daripada naik jambatan yg bakal memendekkan umur sy...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mau guna samapan CKK..mana tau arus kuat..nanti masuk terus dlm sungai tu hehehe

      Delete
  13. uiks! tak sanggup nak lalu di situ lah Mama Rey..gayat...huhu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun nda la mau aTie..kena kasi gaji pn nda mau

      Delete
  14. uissshhhhhh scary movie nie...
    leh jadi aksi fear factor....
    kalo akak yg lalu jambatan tu...
    mau dah roboh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah..betul Rasp..ni kalau fear factor sgt sesuai ni..mencabar..

      Delete
  15. uiks...teringat jabatan kat sabah....takut, tpi nak naek jugak...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jambatan Tamparuli ke RieTTa..hehehe..

      Delete
  16. Replies
    1. kita serupa dan sama kak Noor hehe

      Delete
  17. kalau tak de yang dengki menggoyangkannya...saya sanggup..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tabik dgn ANIM...tapi kan tak nak la...gayat+seram+takut....hehe

      Delete
  18. kalau cikna konfem tak lepas2 ni. hehe..

    ReplyDelete
  19. seramnyeee....
    mau ketaq kaki nih lalu situ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. gegar2 lutut dan goncang satu bdn dan basah peluh baju sbb takut nak lalu hehe

      Delete
  20. fuh, lemah semangat. dah la panjang jambatan tu.. mcm dalam ja sungai tu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la dia hana..jambatan berbahaya..sungai tu pun berbahaya..

      Delete
  21. Nak tanye, Pounsikou Tambalut ni bahasa Dusun ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup Joe...bahasa dusun bermakna Terima Kasih Sahabat...
      ada member Dusun ke Joe..

      Delete
  22. That day kat tv tunjuk satu jambatan kat indonesia ker yg sebelah dah runtuh so dorang kena panjat menyenggeng gitu cross river, everyday kids guna untuk ke sekolah, menangis2 dorang. I tengok pun nak menangis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian kan Nas..macam mana dorang hadapi semuanya tu semua

      Delete
  23. wah..kalo sy mmg x naik la jmbtan ni..

    ReplyDelete
  24. seramnya,,hehehe gayatlah,kalau saye kn mama, seminggu pon lom tentu smpai ke seberang,haha gayat

    ReplyDelete
  25. hoho.....macam nyawa dihujung tanduk,....hehehe

    ReplyDelete

Pounsikou Tambalut
Terima Kasih Sahabat

Sudi Baca Sudi komen....
Komen jangan malu-malu ya...(^_~)

Cerita Lalu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...