Friday, February 28, 2014

Antara Adab-Adab WhatsApp

Displaying IMG-20140225-WA0016.jpg

Dapat ni dari WhatsApp juga. Antara adab-adab berWhatsApp. Kiriman dari seorang sahabat. Baru-baru ini ada seorang kenalan baru, mahu masukkan saya dalam satu group. Sebelum itu dia minta kebenaran terlebih dahulu untuk masukkan saya dalam group itu. Kalau sahabat tu tidak minta kebenaran mungkin saya jadi heran tertanya-tanya hehe...Antara adab yang harus dicontohi kan...^_~




15 comments :

  1. Betul..saya setuju ni. Kalau tanya dulu kan bagus. Ni tetiba je hp kita berbunyi. Kalau kita keluar group pula, kita mungkin dianggap biadap atau tak sporting.payahnya kan..

    ReplyDelete
  2. betul tu kak, nak bersosial pun kena ada adabnya, jangan jadi macam orang yang tak bertamadun dan tak ada adab...salam Jumaat kak....

    ReplyDelete
  3. betul tu.. selalu terkejut tetiba je ada dlm group.. huhu..

    ReplyDelete
  4. Apa-apa hal pun kena ada adab.....salam jumaat :D

    ReplyDelete
  5. betul tu..paling tak suka bila privacy kita dicuri:)

    ReplyDelete
  6. wpon zaman cyber... adab kena jaga ;)

    ReplyDelete
  7. betul tu Mama Rey..dlam apa pun hal, baik tanya dahulu empunya badan kan...:)

    ReplyDelete
  8. Apasal kakak punya pc tak boleh display pulak apa yg dititipkan
    Apapun mohon kebenaran itu lebih baik..

    ReplyDelete
  9. lebih suka chat di wechat sbb no hp kita kekal rahsia...cuma kwn2 tahu username kita aje.

    ReplyDelete
  10. Betul tu mama..Salam sabtu ya!!!

    ReplyDelete
  11. hehe saye xpakai whatsapp mama,,lebih suke pakai wechat =)

    ReplyDelete
  12. aku stuju cara cm tu., walaupun aku xder natang wtsup nih., kita kan orng timur., klu xikut adat aku xkesah pun. tp klu xde adab mmg minta kasut la tu., :D

    ReplyDelete
  13. Sy pernah dimasukkn dlm satu gruop whatsApp kwn rapat tanpa tnya sy dulu..pelik rasanya tiba2 sy ada dlm group tu. Yg mengejutkn lagi, tetiba sy pula digantikn sbgi admin group trsebut...dlm situasi begini, bersyukurlah kerana dgn sebb dia perlakukan kita sebegitu memberi gambaran siapa kawan kita itu yg sebenarnya. Sy tdk salahkan kwn sy tu atas sebb dia jadikan sy admin kpd lebih dri 10 ahli dlm grup untuk sy manage.. walaupunnn sy mulanya sempat terkejut beruk, maklumlah sy pun masih dalam proses mengenali app whtAsApp ni..sebaliknya sy berterima kasih kerana disebbkan itulah sy berkesempatan berkenalan dengan kawan2 baru yg lebih beradap dan lebih baik. Sangat berbaloi. Sehingga hari ini sy masih trtanya2 kenapa tdk minta izin drpd sy dahulu sblum meng'add sy dlm group tu...sy diamkn sja..biarkanlaa..mungkin ada hikmah yg sngt besar kpd sy, siapa tau..kan.. :)

    ReplyDelete

Pounsikou Tambalut
Terima Kasih Sahabat

Sudi Baca Sudi komen....
Komen jangan malu-malu ya...(^_~)

Cerita Lalu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...