Wednesday, March 5, 2014

SandalKu Yang Banyak Berjasa

Sampai terkupas-kupas

Lama juga sandal ini berjasa dengan saya. Hampir dua tahun. Sandal pemberian dari kakak. Saya suka pakai sandal ini sebab selesa pakai.. Pergi mana-mana suka pakai sandal ni. Terkupas sikit saja sebenarnya. Tapi bertambah terkupas lagi bila terkena air sewaktu berada di hospital baru-baru ini.

Anak saya kata..

"Nanti mummy beli lah yang baru"

"Masih boleh pakai bah..terkupas ja tu..bukan putus.."

Sayang pula mahu membuangnya. Sebentar tadi pun masih guna sandal ini pergi ke Gaint.

30 comments :

  1. kan!kalau barang yang lama mesti sayang nak buang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Ummi..rasa sayang nk buang wlpn dah trkupas2..

      Delete
  2. Bila dah sedap pakai..comfort..memang sayang nak buang atau beli baru kan.....SA mcm mamarey la..dah lunyai baru decide tukar..heheheh...bukan kedekut tau...tp selesa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..betul tu.sblm ni pn ada satu sandal jg serupa mcm ni..kaler pn sama..pn lama jg pakai..tp sandal tu putus..tk boleh guna lg

      Delete
  3. Dah jadi macam corak pulak mama..cantik..ok lagi tu boleh pakai..kita pun ada satu sandal yang kita memang suka..dah jadi macam sopak..last-last terpaksa buang coz putus..he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik ke Raudz hehe..selesa pakai sayang buang..selagi x putus x buang kn Raudz..

      Delete
  4. Setujula. Kesan terkupas tu nampak cantik...macam kena je .. boleh la pakai lagi

    ReplyDelete
  5. Boleh geng kita ni...hehe. Aku punya sandal pun terkupas2 sudah tp tetap aku suka pakai. selagi nda putus, ok lagi tu bagi aku....:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayang bah kan..nda juga putus..tulah madih pakai smpai skrg

      Delete
  6. Kalau sy pun sama MR... kalau rasa selesa sdh pakai mmg balik2 pakai selipar itu lah tu.. smpai ndak boleh pakai langsung baru buang...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lembut ja bah pakai sandal ni aTie..tu lah selalu pakai sandal ni..

      Delete
  7. assalamualaikum M.R simpan je sebagai kenangan- seperti koleksi sandal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Lyina..:)
      Boleh juga kn buat koleksi..teringat sandal dulu..sayang pula saya buang..tumitnya patah sd bah...

      Delete
  8. Lama tu. Tahan lasak. MEmang sayang lah nak buang kann.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa preg pn pakai sandal ni jg Fiza hihi..

      Delete
  9. betul kan, kalau dah favourite, yang itu jugak la gasak sampai lunyai and tak sanggup nak buang. Cuba la fix gelupas tu cover ngan something, kalau dapat. mmg sayang, cantik pun lagi kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus jg idea tu Nas..nti try baiki sandal ni..tq ya Nas..

      Delete
  10. mesti sayang nak buang kan sebab sedap dipakai.. :)

    ReplyDelete
  11. akakpun selalu mengalami keadaan macam gini yang atasnye rcomel lagi tapi mengelupas cam gitu.. memang kalau pakai tak nampak ... dilema.. dilema...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time tanggalkn saja baru nampakkn kak

      Delete
  12. lagi2 bila ada kenangan bersamanya kan...sayang nak buang"-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak Anim..mmg byk kenangan dgn sandal ni..time raya lalu pn pakai sandal ni jg wlpn ada sandal baru..

      Delete
  13. bile byk memori tu yg syg nk tukar/buang kn mama,,=)smpailah betol2 uzur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul tu Feza...tu jg antara sbb rasa sayang nk buang

      Delete
  14. Selain menghargai pemberian kakak ianya juga selesa
    Itu yg suka lagi nak memakainya kan..

    ReplyDelete
  15. Kalau brg lama nak nak jnis thn lama memg syg kan nak buang

    ReplyDelete
  16. lama juga tu mama.. hampir 2 thn tp masih tahan lg ya.

    ReplyDelete

Pounsikou Tambalut
Terima Kasih Sahabat

Sudi Baca Sudi komen....
Komen jangan malu-malu ya...(^_~)

Cerita Lalu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...