Monday, February 18, 2013

The Walking Dead Season 3 Kembali

Semalam tengok Drama The Walking Dead season 3 yang terbaru di FOX Movies Premium (Astro Ch 413) jam 11 semalam.  Drama zombie yang lama ditunggu-tunggu. Mula mengikuti drama ini selepas tumpang sekaki dengan Mr.Sawo menonton beberapa episod season 1, tahun lalu.. 

The-Walking-Dead-Season-3.jpg

Drama ini diadaptasikan dari sebuah buku komik dengan tajuknya yang sama. Ceritannya memang menarik, sampai saya tidak berganjak depan tv kalau drama ini bermula.  Macam-macam konflik yang berlaku.  Watak-watak dalam cerita ini pun menarik hati.  

The Walking Dead season 3 sekarang sudah masuk bahagian yang kedua.  Ramai watak baru muncul dalam siri drama yang telah menjadi kesukaan hati ini..:) 

Merle dan Darly

Dua beradik, Merle dan Darly telah bertemu setelah lama terpisah tetapi terpaksa bertarung dengan disaksikan oleh para penduduk Kota Woodbury. Dahlah bertarung dengan mayat hidup terpaksa pula bertarung dengan saudara sedaging sendiri.  
antara watak disukai, Michonne 


Ada sanggup tinggal sekampung dengan Zombie ini??..

Tidak sabar menunggu ahad nanti.  Tidak sabar mahu melekatkan diri depan tv..hehe..Rugi  kalau tidak tengok cerita ini..Ada sesiapa ingin menjoinkan diri melekat sama-sama depan tv nanti..:D..Kalau teringin, anda dinasihatkan makan sebelum menonton..hehe 

sumber foto:sini

34 comments :

  1. cam best!! tapi, seram lah zombi tu... -__- tak sampai hati nk tgk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seram tapi seram lagi manusia yg hidup tu..

      Delete
  2. Tak berani nk tgk citer2 seram mcm ni. Dgr iklan seram pun cepat2 tukar channel. Huhu. Hidup bersendirian dah la penakut. Huehuehue

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..nanti bawa sawo sekali tengok..kompem tak takut punya hehe

      Delete
  3. Xpernah tengok plak cite ni. Dah season 3, kalau nak tengok mesti kureng skit sbb xtgok dari awal.
    Selamat berzombie Mamarey!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi best kalau tengok dari awal kan..:)

      Delete
  4. Replies
    1. season 1 dulu tengok cd..penat habiskan citer tu..hehe

      Delete
  5. eee scarynyaaa.. tak pernah tahu cerita ni wujud... kena tngok dari season 1

    ReplyDelete
    Replies
    1. best tau citer ni Ainaa..mula2 dulu pn tak layan sgt citer ni..tp lepas tengok beberapa siri season 1 dulu, terminat pula..

      Delete
  6. cikgu tak pernah layan cerita ni....takotttt huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun takut tapi ada Mr.Sawo temankan hehe..
      watak2 dlm citer ni yg best sebenarnya..

      Delete
  7. saya pun minat The Walking Dead ni... ^_^

    ReplyDelete
  8. best cerita ni. tak tau napa minat sangat dengan zombie. :|

    ReplyDelete
    Replies
    1. citer zombie yang best..berbeza dari citer2 zombie yg lain

      Delete
  9. Apo ni Mama Rey, tak suka saya citer zombie kang tak makan seharian. tengok dorang makan orang... uishh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ampun maaf dipinta Nastyna..hehe
      jgn tengok..nanti kang tak makan berhari2 hehehe...

      Delete
  10. macam seram je. nnti takut nak tido sensorang. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak bernai baik jgn tengok hehehe..geli pun ada jg tau

      Delete
  11. Sya tengo juga tp nda follow sangat...gelik sya tengo zombie tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la memang gelik tengok zombie dia tu MIa..tapi watak2 dia tu bah syok tengok

      Delete
  12. Belum pernah tgk ni...
    boleh lah tgk nti.. tapi takut sikit klu tgk movie seram..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bah jom la melekat sama2 nanti..tapi pa'e nda boleh tengok tau hehe

      Delete
  13. hehhee..saya skg pas dah ade anak ni dah x berani tgk citer2 antu ni..xtau nape..klu dlu mmg suka tgk citer seram2 ni..hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy sebenarnya pun takut..kalau tak ditemani tengok kompem dah masuk tidur hehe

      Delete
  14. tak folo sangat...
    tapi kkdg bila tukar channel & tengok...
    terus melekat....
    so kiranya tau lah gak pasal citer nie...
    tapi rasanya i slalu tgk yg diulang kot...
    astro kannn....
    tapi tu laaa tak tgk sgt sbb ngeri gak tgk zombi2 tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya astro..chanel 413..jam 11 malam ahad yg baru..masa bunuh zombie tu ada rasa geli sikit

      Delete
  15. Replies
    1. best juga kan KA..sekali sekala tengok zombie..hehe

      Delete

Pounsikou Tambalut
Terima Kasih Sahabat

Sudi Baca Sudi komen....
Komen jangan malu-malu ya...(^_~)

Cerita Lalu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...