Thursday, May 16, 2013

Penyakit Lupa ..

Penyakit lupa telah melanda diri ini..

Kelmarin saya cuba masuk akaun online Banking saya. Kunun-kunun mencek baki untuk ditransfer. Tapi tidak berjaya sebab lupa password sendiri. Beberapa kali cuba tapi tidak berjaya. Call pusat perkhidmatan pelanggan dan saya telah disuruh ke bank berdekatan. 

Tadi, saya pergi ke bank selesaikan masalah saya ini. Sudah sampai ke destinasi..lupa pula bawa dompet. Kad ATM ada di dalam..Haiyaaa..Macam mana mahu berurusan..kad tiada bawa..Terpaksalah berpatah balik semula ke rumah untuk ambil kad ATM saya..

Bila cucuk kad ATM..tekan itu..tekan ini..okey..Tapi bila tekan dan mesin minta nombor telefon, lupa pula nombornya..Adehh..apa pasal lah pula penyakit lupa datang dari kelmarin dan menular hingga ke hari ini..Nasib baik di bank tadi orang kurang berurusan. Sekejap saja siap dengan bantuan staf-staf bank yang baik-baik dan ramah mesra..

Pulang rumah ada lagi penyakit lupa datang..Email sudah di send tapi lupa copy paste transaksi pembayaran..huwaaahhh..banyaknya lupa..

Gara-gara terpening tengok wajah baru G+ awal pagi tadi agaknya..hehehe..Salahkan G+ pula..Bukan salah G+ lah..Salah diri sendiri..asyik lupa saja..

Harap esok penyakit lupa ini tidak merebak esok hari..hehe


27 comments :

  1. huhu..saya pun makin pelupa sekarang nie.. =='..kena makan banyak2 kismis lepas nie..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikk jangkit kat Nana pula hehe..kismis bagus utk ingatan kan..:)

      Delete
  2. Percaya tak mamarey...saya suka main sudoku untuk tajamkan ingatan:D))..
    Anak2 kata saya "main game"...,hihi..

    P/s nk buat camna...banyak benda kita nak kena ingat!

    ReplyDelete
  3. Banyak benar siri kelupaan tu =)

    ReplyDelete
  4. macam saya pulak kene tulis apa yang nak dibuat, baru ingat..apapun mamarey G+ tu apa ye..menyibuk pulak aku ni kan.. hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..

      er G+ tu google plus..fungsi sama mcm facebook..

      Delete
  5. haha... mamrey banyak hal yg difikirkan ke kebelakangan ni? saya pun, kalau masa busy tu macam2 kelupaan akan terjadi...

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. kena hari2 lah makan kismis ni hehe

      Delete
  7. kena minum air rebusan kaki sendiri ni.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haish Boni ni biar betul..tak mau lah hehehe

      Delete
  8. haha..biasa la tu,kdg2 penyakit lupa tu dtg.

    ReplyDelete
  9. mun pon makin lupa skrang...mkan megi byk kot..

    ReplyDelete
  10. huhu...sy pun selalu terlupa juga Mama Rey..sllu blur bila sdh ada di depan ATM.. banyak kali juga kana.. sabar jak lah! haha:)

    ReplyDelete
  11. banyakkan melihat alam semulajadi yang kehijauan..melihat masjid atau surau..melihat sekolah tempat menuntut ilmu dan melihat wajah wajah ibu..ayah..kerana ia mampu merawat hati dan minda kita..insyaAllah.. =)

    ReplyDelete
  12. Adoila..penyakit lupa ni mmg takde ubt kan..mama rey kena kurangkan minum air yg ade semut kot..hihihi

    ReplyDelete
  13. hikhikhik.. kena byk menghafal ayat al-Quran mamarey.. insyaAllah hilanglah penyakit pelupa tu.. weeeeeee

    ReplyDelete
  14. hehe, kesian nye, aritu pun Teena lupa emel & password Teena, lps try bbrapa kali baru dpt, pstu cepat2 tulis dlm phone, takut lupa lg, same la kite..

    ReplyDelete
  15. Bertenang...Mama, bertenang.
    Cuba biasakan setiap perbuatan dgn Bismillah...

    ReplyDelete
  16. saya pun selalu lupa... pernah duk cari benda, tetiba boleh lupa dan tanya balik diri sendiri... eh saya duk cari apa ni sebenarnya??? hihihi, mcm tu la bila umur makin meningkat... lepas tu cepat2 rasa insaf

    ReplyDelete
  17. hehe G+ yg dipersalahkan.. tapi samalah kita, iha pun cepat sgt lupa skrg ni.. akibat dah lama x makan kismis..

    ReplyDelete
  18. Pesan orang tua elakkan termakan semut kalau tak nak jadi pelupa.

    ReplyDelete
  19. hehe..bahaya nie kena tulis kt buku

    ReplyDelete
  20. dugaan la tu.. mesti banyak fikir kan..

    ReplyDelete
  21. byknya lupa..haha xpe² sy pun kdg² jd gak mcm ni...lupa mcm²..heee

    ReplyDelete
  22. HAHAHA akak ni salahkan g+ pula..hehehe......kqdang2 intan pon cepat juga lupa...hhuhu

    ReplyDelete

Pounsikou Tambalut
Terima Kasih Sahabat

Sudi Baca Sudi komen....
Komen jangan malu-malu ya...(^_~)

Cerita Lalu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...