Saturday, August 24, 2013

Yang Menjadi Pilihan

Kuih/biskut yang dihidang untuk sahabat handai yang datang berkunjung di rumah..Kuih Lidah, Biskut Ulat Bulu, Kuih Makmur, Tart Nanas, Almond London..err lupa pula nama kuih kaler cekelat sebelah Tart Nanas tu..

Dan yang menjadi pilihan mereka ialah Kerepek Popia..

 Hari Raya 2013..
Kerepek Popia tu laju je habis. Laku berbanding kuih-kuih yang lain. Budak-budak yang datang berkunjung, paling suka makan kerepek ni. Nanti saya kongsikan macam mana cara buat Kerepek ini ya. Saya belajar buat kerepek ini dari seorang akak..Akak yang selalu tolong oderkan Kuih Lidah dari Papar untuk saya..


p/s: Maaf, belum terbalas jejak korang semua..Nanti saya palan-palan pi rumah kamurang ya..:).Siaurang masih dalam Mood Raya..hehe...

23 comments :

  1. salam..semua kuih2 ni mamarey yg buat ke..byk jenis jgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam M3H..:)
      mana ada la M3H..ada yg MIL buat..ada yg main tunjuk hehe..tak larat buat ada anak kecik..belum sempat bakar dah nak bergantung di badan hehe..

      Delete
  2. Nanti jangan lupa kongsi resepi tu tau...
    Sama la dgn anak-anak pun... raya tahun ni, tiga round buat kuih popia nestum... kuih lain pun laku juga, tapi tak secepat popia nestum

    ReplyDelete
  3. wah! banyak juga kuih Mama Rey..sedap bah nampak tu..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nda lah aTie..kuihmain tunjuk +kuih mentua..yg dibikin sendiri beberapa jak hehehe

      Delete
  4. salam 18 syawal mama..masih mood raya coz tengok kuih kat atas..nway kita suka biskut makmur tu..kuih favorite sejak dari kecil..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sama la Raudz..kuih kesukaan hati..

      Delete
  5. Seronok tgk kuih kita habis, kan? Takla membazir ...

    ReplyDelete
  6. saya suka sangat makmur tu mama..boleh makan berbalang balang..tak makan nasi pun tak pe..fanatik la katakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..sy pn prnh makan satu balang PeRdU..kenyang sampai tak makan nasik..palng suka kalau kacang tu rasa kasar2 sedikit..

      Delete
  7. Nti share tau resipi kerepek popia tuh

    ReplyDelete
  8. Kuih popia simpul atau popia semosa, makmur dan tart menjadi kemestian untuk keluarga saya. Tapi sekarang kerja saya dah mudah sikit Mama Rey, kuih popia semua saya suruh anak-anak yg settlekan hehehe..
    SELAMAT HARI RAYA mama rey dan maaf zahir batin.

    ReplyDelete
  9. terliur tgk kuih2 akak tu...last2 raya nk baru rase nk mkn kuih raya...

    ReplyDelete
  10. kalau saya pilih almond london.. huhuhu..

    ReplyDelete
  11. Biasalah...kerepek yg akan abis dulu, biskut raya tu, last2 di hujung syawal, baru laku...

    ReplyDelete
  12. Salam.sedap2 nampak biskutnya.buat sendiri ya? Betul tu biasa kerepek mmg cepat habis banding biskut lain...x muak

    ReplyDelete
  13. Taun ni saya kempunan nak makan kuih tart,
    nak order dah tak sempat, nak buat sendiri tak rajin la pula... hehe.
    pegi rumah org pun dah jarang jumpa.


    ReplyDelete
  14. Banyak dah tu MR .....buat sendiri ke?

    ReplyDelete
  15. banyak nya kuih akak..kuih intan cikit ja..hehe

    ReplyDelete

Pounsikou Tambalut
Terima Kasih Sahabat

Sudi Baca Sudi komen....
Komen jangan malu-malu ya...(^_~)

Cerita Lalu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...