Monday, August 26, 2013

Gambar Kenangan


Gambar kenangan anak-anak saya Raya 2013..Macam-macam gelagat dorang masa Raya...Saya paling suka ambil gambar dorang tanpa sedar mereka..Bila ditengok balik, ada gambar-gambar yang membuatkan diri tersenyum-senyum seorang-seorang hehe..

Abang-abang ensem..:)
Wajah Hero-Hero kesayangan saya..

Meeting di rumah aunty...
Hero bongsu dengan adik sepupunya. Lahir sama tarikh dan sama tahun. Bulan saja yang tidak sama..Dorang berdua ni paling aktif..Lari sana..Lari sini..Sampai berpeluh-peluh mengejar budak berdua ni. Masa ambil gambar ni dorang tengah duduk selepas penat berkejar-kejaran. Entah apa lah yang dibualkan oleh budak kecil dua orang ni. Dua, tiga kali dipanggil baru tengok kamera..

Mamam Kuih Raya..
Si Puteri bongsu yang suka ambik kuih raya. Tapi lebih banyak yang dihancurkannya berbanding yang dimakannya. Gigit sikit..lepas tu diramas-ramas sampai hancur. Bersepah kuih raya di lantai kerjanya. 

Makan Kuih Raya sampai rasa haus..
Layan diri sendiri. Banyak membedal makanan dan minuman manis masa Raya. Lepas ni manis-manis tu kena kurangkan ya nak..



Bila penat...
Macam ni lah dua budak kecik ni bila penat. Meragam..menangis dan tidur..Ada banyak lagi tapi ni saja yang dapat diupload....Penat pula mengupload..hehe..

20 comments :

  1. Hensem2 bah hero Mama Rey ni...
    semangat raya dorang ni kan..sama jg dgn Pa'e..mcm2 gelagat...hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. encem kaitu aTie..hehe..durang lah yg paling semangat aTie masa raya..riuh rendah bah rumah atukny d kg..

      Delete
    2. biasalah kan budak2..mmg semangat raya..tambah2 klu ada bunga api & duit raya...hehe

      Delete
  2. met pagi memang asik y mbk kalu kita mengingat kenangan masalalu. tapi kalu kenangan masalalu yang pait gk asik juga y heheh

    ReplyDelete
  3. comel...sakan beraya budak2 tu ye

    ReplyDelete
  4. Colorful di hari raya...Pelbagai gelagat dan aksi!
    Mana gambar Mamarey nye?

    ReplyDelete
  5. gmbr terakhir plng best he3.... nmpk sgt da kepenatan...

    ReplyDelete
  6. Meriah gitukan mama..tapi memang betul pun kalau ambil gambar candid lebih real...then memang bolkeh senyum sorang-sorang..

    ReplyDelete
  7. tengok gambar pon da terase kemeriahan raye mamarey..

    ReplyDelete
  8. hihi.. suka tengok kanak2 beraya.. teringat waktu kecik2 dulu..

    ReplyDelete
  9. meriah raya di sana ya...
    part raya, anak2 paling happy

    ReplyDelete
  10. macam-macam karenah anak-anak yg menghiburkan... semua hensem2 :)

    ReplyDelete
  11. raya2 ni mmg kanak2 lah yg paling happy !

    ReplyDelete
  12. Ambik banyak banyak.... sok kalau depa dah besar bolehlah depa tengok MR....
    MR pun boleh tengok balik bila depa tak balik sebab balik rumah mertua time raya sok hehe

    ReplyDelete
  13. comel2 ank2 mamarey..m3h ade 1 permintaan ni..dah lme teringin nk tgk pic mamarey..kalo ade pic raya 1 famly lg bagus..boleh ye mamarey..plisss

    ReplyDelete
  14. Wahh meriahnya raya..mesti anak-anak pon happy raya ni..dapat jumpa sedara mara n dapat kumpul duit raya..hihi

    ReplyDelete
  15. akak, pic aka boh ler satu..nak tgk..

    ReplyDelete

Pounsikou Tambalut
Terima Kasih Sahabat

Sudi Baca Sudi komen....
Komen jangan malu-malu ya...(^_~)

Cerita Lalu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...