Sunday, January 20, 2013

Lindsey Stirling

Hujung minggu ini layan dulu irama biola ini.  Suami selalu pasang muzik ini masa dalam kereta.  Mula-mula tu tidak berapa kisah dengan muzik ini tapi bila anak-anak pun suka dengar saya pun ikut layan.  Best juga dengar irama gesekan biola gadis bersenyuman cantik ini, Lindsey Stirling.  Bukan Lindsay Lohan ya..:)

Lindsey Striling  

Apa menarik hati gadis muda ini ialah caranya bermain biola.  Sambil mengesek biolanya sambil dia menari-nari dengan senyuman di wajah yang mengikut irama muziknya.  Wajah cantik, muzik indah dan gerak tarinya yang memikat.

Dubstep Violin Original- Lindsey Stirling- Crystallize


Sedikit mengenai Lindsey Striling:

Dilahirkan di Orange County, California dan dibesarkan di Gilbert, ArizonaPada umur 5 tahun, selepas dipengaruhi oleh rekod muzik klasik yang dimainkan oleh ayahnya, Stirling mula untuk belajar biola. 

Beliau mengambil pelajaran swasta selama 12 tahun. Apabila dia berusia 16 tahun, beliau menyertai sebuah band rock dengan empat rakan-rakan.

Pada tahun 2010 ketika berusia 23 tahun Lindsey Stirling mengikuti rancangan America's Got Talent.  Persembahannya telah digelar "electrifying" oleh juri-juri America's Got Talent.

sumber dari sini

“My musical style is a reflection of my personality,” Lindsey shares, “and through it I hope to share my belief that no one should be afraid to be themselves.” She adds “All my songs were created to depict specific themes that I pulled from my own life experiences. ‘Spontaneous Me’ is about having the courage to love yourself for who you are.”;

Kata-kata dari Lindsey Stirling dalam laman webnya.

32 comments :

  1. suka tengok org main biola..menghayati giler..=D

    ReplyDelete
  2. met siang wah asik juga'y main biola jdi kpngen,ni heheh

    ReplyDelete
  3. bakat anugerah tuhan...tak dapat bukak plak video tu huhuhu

    ReplyDelete
  4. erm.. 1st time dgr nama ni..
    tapi tak boleh dgr ..
    skrin appear "video player too small"

    ReplyDelete
  5. pandai dia main biola kan.. jarang pompuan yg pandai main..hehe..
    unik!:)

    ReplyDelete
  6. wah suka tgk dia main biola..best..meremang bulu roma..

    ReplyDelete
  7. takleh tengok, video player is too small katanya.

    ReplyDelete
  8. errr..tak kenai...linsay lohan tu kenai jugak la..banyak kes dadah..

    ReplyDelete
  9. okey sudah dibesarkan..sorry terlalu kecil

    ReplyDelete
  10. bila dengar gesekan biola, terus teringat Idris Sardi.
    thanks.

    ReplyDelete
  11. bila dengar saja gesekan biola terus teringat Idris Sardi. Thanks MaMa Rey.

    ReplyDelete
  12. Wahhh... memang talented :) Teringat dulu-dulu famous Vanessa Mae. Dia pun terror main biola jugak.

    ReplyDelete
  13. jika kita betul2 hayati, memang asyik..

    ReplyDelete
  14. anna suka dengar tapi adakalanya nak cuba main.. hihiiiihih...perasan lebih macam la anna tahu main.. huahuahua

    ReplyDelete
  15. Wah bagusnyaa..hihi..bunyi biola ni mmg mendamaikan jiwa kan..

    ReplyDelete
  16. skill main biola dan bola cari makan lak tu.....
    tak pernah dengar tapi best lak dengar tadi

    ReplyDelete
  17. mmg best gesekan biola nie..boleh lena dibuatnya

    ReplyDelete
  18. umur 5tahun udah jaggo bermusik??
    cantiknya..

    oya done follow disini :)
    .

    ReplyDelete
  19. kdg2 bile stress dgr gemersik nye bunyi biola ni leh ilangkan stress jg..

    ReplyDelete
  20. dulu Vanessa Mae, sekarang budak Lindsey ni pulak... comel

    ReplyDelete
  21. Owh...baru tau. Saya tau vanessa May jer.

    ReplyDelete
  22. 1st time dengar nie.... best gak :)

    ReplyDelete
  23. dulu berangan jugak nak belajar biola...hahaha

    ReplyDelete
  24. kita pun suker dengan gesekan biola ni..sound so sexy..he..he

    ReplyDelete
  25. Dulu ada sowang tu apa nama dia ntah mcm mix cina sikit..vanessa kot xsilap nama dia..pandai main biola gak..yg elektrikpunya

    ReplyDelete
  26. aq suka musik menggunakan biola,, suranya menyentuh ke hati..

    ReplyDelete

Pounsikou Tambalut
Terima Kasih Sahabat

Sudi Baca Sudi komen....
Komen jangan malu-malu ya...(^_~)

Cerita Lalu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...