Saturday, June 1, 2013

Bersenam Keluarkan Peluh

Sedang mop-mop lantai awal pagi tadi, akak sebelah datang rumah..


"aikk..belum siap ka..mau p padang kan.."

Berhenti mop lantai..

"ayakk..jap kak"..

Cepat-cepat bersiap..Sudah berjanji hari itu pegi bersama untuk join bersenam keluarkan peluh di padang. Lupa janji pula saya ni huhu..Si akak di luar sabar duduk menunggu sambil menongkat dagu.."jan mare ya kak..hehe"..

Waktu kami sampai senam irama sudah bermula. Mak-mak..bapak-bapak..anak-anak nampak enjoy bersenam. Terus saja kami masuk ikut rentak senaman dorang..gerak-gerak..lompat-lompat..pusing-pusing..ke kiri..ke kanan..Ini boleh ikut..tapi yang time poco-poco tu tidak dapat mengikut gerak rentaknya..sebab first time buat. Ciannya MaMaRey..ketinggalan betul hehe..

Senaman pagi ini sebenarnya adalah antara aktiviti Hari keluarga dan Tadau Kaamatan anjuran Rukun Tetangga kawasan perumahan tempat saya tinggal..Setiap tahun dorang adakan program ini. Aktiviti berlangsung dari pagi sampai ke malam. Bersenam keluarkan peluh tadi, kira aktiviti awal pagi dorang.

Sekali sekala join aktiviti bersenam macam ini best juga. Seronok dapat menjoinkan diri bersama dorang bersenam. Dapat juga keluarkan peluh di awal pagi..keluar lah juga toksik yang duduk tersimpan dalam badan ini..:)

36 comments :

  1. Dah lama x jogging..
    Baguslah kt tempat akak ada program mcm nie, sampai mlm pulak tu.

    ReplyDelete
  2. selamat bersenam mamarey...jgn lupa minum air byk-byk ya lepas exercise

    ReplyDelete
  3. hehee. sekali sekala bersenam best jugak kannn!

    ReplyDelete
  4. Bagus ye rukun tetangga tempat Mama, aktif dan ada aktiviti bersenam lagi...best!

    ReplyDelete
  5. rajinnya akak. bagus untuk kesihatan. ;)

    ReplyDelete
  6. wahh..bagusnya MamaRey..bagus utk kesihatan jugak kn..

    ReplyDelete
  7. sekali sekala dpt bersenam keluarkan peluh best jugak...^_^

    ReplyDelete
  8. Bersenam..dan merapat ksn hubungan sesama jiran...bagus aktiviti ni.

    ReplyDelete
  9. basu sgt aktiviti yg sihat. maaf lamabta terjahm busy sgt2 lately

    ReplyDelete
  10. Makin slim nampaknya mamarey.....hihi

    ReplyDelete
  11. Aktivi yg bukan saja mengeratkan hubungan masyarakat tapi juga menjaga kesihatan semua. Baguslah kalau ada selalu pun elok juga..

    ReplyDelete
  12. btul tu...rietta pown dah lamer xbuat poco poco...sejak dorg tukar poco poco ke senamrobik, rietta dah xtrun serta...penat...hehehe...dah terasa peningkatan usia rietta nie...

    ReplyDelete
  13. kak zu pun tak pandai berpoco poco..ketinggalan betullah kita kan..

    ReplyDelete
  14. baguslah macam tu kalu setiap rukun tetangga adakan aktiviti sehat macam ni..

    ReplyDelete
  15. memang bagus, tapi kalau sesekali ikut, nanti dah siap, habis sakit badan kan? heee

    ReplyDelete
  16. Bagus bersenam keluarkan peluh ni..
    sy ni dah lama sgt tak bersenam.. badan pun dah terasa berat..huhu

    ReplyDelete
  17. Bersenam adalah olahraga ringan yang cukup membakar kalori tubuh.

    ReplyDelete
  18. Aktifnya Rukun Tetangga kat tempat Mama Rey. Jeless saya tau! Huhu

    ReplyDelete
  19. bagus kan aktiviti macam ni, get together meeting people, tambah sihat lagi. Poco2 saya pun tak pernah pandai MamaRey.

    ReplyDelete
  20. Saya hari2 bersenan kat office ni...naik tangga turun tangga sbb office tingkat 2. Tu yg senang bersalin.

    ReplyDelete
  21. Bagusnya mama rey, sempat bersenam. Saya ni dah lama berazam nak bersenam, tak juga lagi, huhu..

    ReplyDelete
  22. aktiviti bersenam nih patutnya adakan setiap mmgu kan , barulah happening masyarakat setempat ...

    ReplyDelete
  23. kat kem sini pun setiap hari sabtu adakan poco2 tu, jiran2 ajak iha sekali, iha gelak je..

    ReplyDelete
  24. sekali sekala seronok juga nie... yg penting dpt sehatkan badankan mama rey ..

    ReplyDelete
  25. bagusnya bersenam..meriah kan ramai2..

    ReplyDelete
  26. btol tu..dapat menyihatkan badan lagi..

    ReplyDelete
  27. seronoknya.. rindu pulak dekat sabah..

    ReplyDelete
  28. lama da x bersenam. hehe..
    seronok poco ni, tp kene selalu buat. baru leh ingat step dia.
    ira pn xigt step dia. hehe..

    ReplyDelete
  29. Bersenam untuk sihat. Insyallah penyakit pun berfikir 10 kali untuk datang. Hehehe

    ReplyDelete
  30. seronok kalau ada geng macam ni.. Saya pun sama kalau poco poco selalu tak jadi bila ikut step yg ditunjukkan....otak takleh tangkap..

    ReplyDelete
  31. Best jugak kalau kat taman okje ni ada senaman ala ala aerobik tu, teringin jugak join

    ReplyDelete

Pounsikou Tambalut
Terima Kasih Sahabat

Sudi Baca Sudi komen....
Komen jangan malu-malu ya...(^_~)

Cerita Lalu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...