Sunday, December 23, 2012

Hujan Lagi

Selamat berhujung minggu semua...

Nampaknya hujan lagi...Cuaca sejuk-sejuk...Rancangan mahu berjalan-jalan dengan family terpaksa ditunda.  Anak-anak pun tanya 'bila mau cari pensel, pembaris"...risau dengan alat tulis yang belum ready lagi hehe...Apa tidaknya cuti sekolah tidak lama lagi berakhir.   Semalam anak ketiga saya kata "esok kita jalan cari alat tulis, cuti tinggal 11 hari lagi"..siap kira hari lagi..:) 


Apa boleh buat cuaca tidak mengizinkan.  Jangan risau ya anak-anak nanti minggu depan kita beli...  Hari biasa susah sikit mahu berjalan, suami kerja.  Kena tunggu hujung minggu baru suami free.  Harap-harap hujung minggu depan tidak hujan dan harap-harap juga tiada anak-anak yang sakit dengan cuaca sekarang ini.


Apa-apapun hujan adalah rahmat Allah.  Syukur keatas pemberianNYA.


16 comments :

  1. erm... tu lah musim hujan skrg ni..
    hari2 hujan.. mau jalan kemana2 pun fikir dulu.. apa pun hujan itu Rahmat..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ya ka atie..satu hal lg mau fikir jln banjir

      Delete
  2. Betul kata mama tu.. hujan adalah rahmat Allah.. kat kelantan ni tak serik lagi hujan sejak sminggu lalu.. mama kat mana?

    ReplyDelete
  3. wah siap kira hari lagi mereka... ^_^ ye lah...risau tu kowt kalau-kalau x sempat beli... ekekeke...

    hujan ek kak kat sana? sini mendung jer...

    ReplyDelete
  4. alahai, kesiannya anak-anak.
    InsyaAllah, minggu dpn mungkn bole beli..

    ReplyDelete
  5. hujan adalah sebuah anugerah mbak
    disini juga hujan :D

    ReplyDelete
  6. Hujan Adalah Rahmat Allah, Mama rey selamat malam

    ReplyDelete
  7. hujan2 ni mood buat kerja xda. keja tido dan makan ja..hehe

    ReplyDelete
  8. selamat pagi mamarey..:) dah bekpes ke pagi ni?

    ReplyDelete
  9. kat rumah akak memang banyak alat tulis..
    kalau mintak nak beli suami akak mesti bising..
    hobi akak kalau gi kedai yang serbanekatu mesti nak beli
    pensil, buku, atau pemadam...

    akakpun tak habis beli lagi keperluan sekolah anak2ni..

    ReplyDelete
  10. kat sini dari malam semalam hujan, kalau banjir kena berenang la balik hostel. hehe

    ReplyDelete
  11. Memang setiap petang hujan je..

    ReplyDelete
  12. Non stop hujan kat sini..sejuk sgt-sgt..

    ReplyDelete
  13. tadi baru cadang nak tanya anak akak ada berapa..tapi ternampak pulak PEMILIK BLOG kat atas tu..hehehe..ada 7 orang rupanya..sama la macam adik beradik saya..tapi kitorang 4 lelaki, 3 perempuan..:D

    ReplyDelete
  14. biasalah skang musim hujan... kat tmpt nani pun hujan.. pagi panas petang hujan..

    ReplyDelete

Pounsikou Tambalut
Terima Kasih Sahabat

Sudi Baca Sudi komen....
Komen jangan malu-malu ya...(^_~)

Cerita Lalu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...